Utviklingen av Strikkeringen

Personen bak ideen og utvikleren av denne Strikkeringen, er en mann som strikker! Av alle strikkere i verden, er flesteparten kvinner, men det måtte altså en mann til! Argumentet til strikkende kvinner vil kanskje være at menn er latere, og derav finner på ting som kan lette arbeidet, men, da får det være grunnen da! Strikkeringen vil gjøre det enklere å strikke mønster med 3 farger/tråder. Den vil også spare tid, i og med at problemet med garnnøster som er viklet sammen opphører.
Oppfinnelsen er enkel, men løser altså flere problemer for strikkere. I den første versjonen, vil hovedtråden kunne beveges under de to andre trådene. For å forhindre hengende/løse tråder på baksiden av strikketøyet, flytter man helt enkelt hovedtråden under de to andre trådene.
I og med at all strikking og flytting av tråder skjer på forsiden av Strikkeringen, vil trådene som henger på baksiden aldri bytte plass, noe som forhindrer vikling av tråder/garnnøster.

1. Oppstart

Mannen bak Strikkeringen skulle strikke en genser til sin samboer. Noen av delene på genseren hadde mønster med 5 farger. Han forsøkte å strikke med forskjellige strikkeringer som allerede fantes på markedet, men var ikke fornøyd med funksjonaliteten til noen av dem. Han funderte mye og lenge over hvordan dette kunne fikses på en enkel måte, og kom etter hvert opp med ideen om Strikkeringen.

Han var ganske sikker på at ideen ville funke. Turen gikk til Biltema, hvor han gikk til innkjøp av en eksosslange, to aluminiumsringer i forskjellige størrelser og en klemme. Dette, sammen med lim og en trepinne, ble satt sammen og den første strikkeringen oppsto.
Funksjonaliteten var der, men den var ikke god å strikke med.

Han bestemte seg for å videreutvikle ideen, og tok kontakt med en bekjent, som hjalp han med å utvikle den første 3D-modellen. Håpet var at ringen skulle føles bedre å strikke med, men slik ble det ikke.
Uansett, så ble det bestemt å søke patent på ideen. Med god hjelp av Fredrik Marthinsen hos Bryn Aarflot, ble søknaden skrevet og sendt inn. Resultatet kunne ikke blitt bedre, Jon Audun Thorsen mottok godkjent patent på sin oppfinnelse.

2. Cody

2. Cody

Første Design

Jon Audun Thorsen hadde kjennskap til et innovasjonsselskap, Cody AS, som retter seg mot produksjon. Cody, v/Bjørn Haugseter, ble kontaktet, og arbeidet med å designe ringen var i gang. Strategien var å designe en ring som kunne strikke med 3 tråder samtidig. Haugseter kom opp med flere ideer for hvordan funksjonaliteten på ringen burde være. Bildet viser det første designet.
3. Pavel Innovations

3. Pavel Innovations

Videre arbeid

Pavel Innovation var neste steg for å kunne nå målet om å skape det perfekte designet på Strikkeringen. Dette firmaet har spesialkompetanse innen design av ringer som kan støpes i plast. Det ble jobbet en del med utformingen, men resultatet var fremdeles ikke en ring det føltes behagelig å strikke med. Den var bedre enn de ringene Jon Audun hadde testet tidligere, men ikke bra nok.
Prosessen fortsatte, og den neste versjonen føltes mye bedre.
Til slutt satt man igjen med et produkt som føltes bra, var enkel å strikke med og så bra ut.
Første produksjon av Strikkeringen leveres medio august 2021.

4. Strikkeringens funksjonalitet

1. De to topptrådene (farge 2 og 3) plasseres enkelt inn i sporene på toppen av ringen.
2. Hovedfargen plasseres i det oransje hullet. For å tre tråden, løft opp lokket over skyveren og plasser tråden i hullet.
3.Det er viktig at skyveren som holder hovedtråden ikke beveger seg når man strikker. Pilen viser løsningen som sikrer at det ikke skjer. Dette gjelder både når man flytter skyveren til høyre og til venstre.
4. For å gjøre det lettere for strikkeren å fange trådene som er plassert ved siden av hverandre, er hovedtråden bevegelig i en slider. Trådene er lettere å fange opp, i og med at trådene er plassert på forskjellige høyder.

Når ringen skal settes på fingeren, skal man ikke ha trådene på toppen av fingeren, men i vinkel mot deg. Dette gjør at trådene blir liggende tilnærmet likt slik de ligger når man ikke bruker Strikkeringen.